OctaFX повлече - OctaFX North Macedonia - OctaFX Северна Македонија

Како да повлечете и да направите депозит пари во OctaFX


Како да повлечете пари во OctaFX


Како да повлечете пари од вашата трговска сметка или паричник

Важно: според законот, можете да повлечете пари само откако ќе го потврдите вашиот профил - тоа го бара законот.

Пријавете се во вашата Лична област на нашата страница.

Понатамошните активности зависат од тоа дали сакате да повлечете пари од вашиот Паричник или од вашата трговска сметка.


Од вашиот паричник

Погледнете го главното мени со притискање на иконата во горниот десен агол на екранот. Потоа притиснете Повлечете под салдото на вашиот Паричник.
Како да повлечете и да направите депозит пари во OctaFX

Од вашата трговска сметка

Изберете ја сметката од која сакате да подигнете пари на главниот екран. Потоа притиснете Повлечете.

Ќе видите целосна листа на опции за плаќање достапни во вашиот регион. Изберете го оној кој најмногу ви одговара и притиснете Следно.

Ние обично ги обработуваме барањата за повлекување 1-3 часа, но зависи од вашиот платен систем колку време ќе бидат потребни парите за да стигнат до дестинацијата.
Како да повлечете и да направите депозит пари во OctaFX
Ограничувања за повлекување:

 • Skrill, Perfect Money, Neteller-од 5 УСД (5 ЕУР), без максимално ограничување
 • Биткоин - од 0,00096 БТК, без максимална граница
 • Mastercard-од 50 УСД (50 ЕУР) или еквивалент во друга валута
 • Виза - од 20 американски долари (20 евра) или еквивалент во друга валута
 • Банките можат да применуваат свои лимити

Потоа внесете ги деталите потребни за избраниот начин на плаќање и притиснете Барај. Погрижете се да ја наведете точната валута.

На последниот чекор, можете двојно да проверите дали сте ги внеле сите детали правилно. Проверете ги темелно и потврдете дека сè е во ред со повторно притискање на Submit.

Готово, почекајте известување од нас - ќе ве известиме дека парите ви се испратени преку е-пошта и во известување во вашата Лична област.

Најчесто поставувани прашања за повлекување


Дали наплаќате некакви провизии за депозити и повлекувања?

OctaFX не наплаќа такси од своите клиенти. Покрај тоа, надоместоците за депозит и повлекување што ги применуваат трети страни (на пр. Skrill, Neteller, итн.) се исто така покриени со OctaFX. Сепак, ве молиме имајте предвид дека некои такси може да се применат во одредени случаи.


Кој е максималниот износ за повлекувања/депозити?

OctaFX не го ограничува износот што можете да го повлечете или депонирате на вашата сметка. Износот на депозитот е неограничен, а износот за повлекување не треба да надминува бесплатна маржа.

Може ли да депонира/повлекувам неколку пати на ден?

OctaFX не го ограничува бројот на депозити и барања за повлекување дневно. Сепак, се советува да ги депонирате и повлечете сите средства во едно барање за да избегнете непотребни одложувања во обработката.


Може ли да поднесам барање за повлекување ако имам отворени налози/позиции?

Може да поднесете барање за повлекување доколку имате отворени нарачки/позиции. Ве молиме имајте предвид дека бесплатната маржа треба да ја надмине сумата што ја побаравте, во спротивно барањето ќе биде одбиено. Барањето за повлекување нема да се обработи ако немате доволно средства.

Каде можам да ја прегледам мојата историја на депозит/повлекување?

Можете да ги најдете сите претходни депозити во вашата Лична област. Кликнете на Историја на депозити во делот „Депонирајте ја мојата сметка“. Историјата на повлекување е достапна во вашата лична област под опцијата „Повлекување“ на десната страна.


Како да депонирате во OctaFX


Како да направите депозит


Иницирање на депозит

Чекор 1. Најавете се во вашата лична област и притиснете Депозит.

Копчето Депозит се наоѓа на врвот на главното мени и десното мени и на мобилните и на десктоп верзиите на нашата страница.
Како да повлечете и да направите депозит пари во OctaFX
Чекор 2. Изберете ја сметката на која сакате да направите депозит.
Како да повлечете и да направите депозит пари во OctaFX
Потоа изберете го претпочитаниот начин на пренос


Депонирање од вашата банкарска сметка

Чекор 1. Изберете ја опцијата Локална банка или изберете го логото на вашата банка ако го видите.

Имајте предвид дека списокот на банки што можете да го видите зависи од регионот што го наведовте при регистрацијата.
Како да повлечете и да направите депозит пари во OctaFX
Чекор 2. Изберете образец или наведете го износот на депозитот.
Како да повлечете и да направите депозит пари во OctaFX
Чекор 3. Ако не сте го направиле тоа на чекор 1, изберете ја вашата банка.
Како да повлечете и да направите депозит пари во OctaFX
Чекор 4. Следно, следете ги инструкциите.

Имате три начини да направите депозит со жичен трансфер:

преку онлајн банкарство:
 1. Отворете ја вашата онлајн банкарска апликација или веб-страница.
 2. Направете трансфер до ингеренциите што ќе ги видите на страницата за депозит
 3. .Направете скриншот од вашата обработена трансакција.

Преку банкомат:
 1. Најдете го најблискиот банкомат.
 2. Направете депозит на ингеренциите што ќе ги видите на страницата за депозит.
 3. Чувајте ја сметката.

Во филијала на банка:
 1. Одете до вашата најблиска филијала на банка.
 2. Извршете го трансферот до ингеренциите што ќе ги видите на страницата за депозит.
 3. Чувајте ја сметката.
Како да повлечете и да направите депозит пари во OctaFX
Те молам забележи:
 • Ќе треба да ги чувате акредитивите при рака кога го вршите трансферот.
 • •Износот што го наведовте на нашата страница треба да одговара на износот на трансферот.

Чекор 5. Кога ќе завршите, известете не по трансферот.

Кога ќе бидете подготвени, притиснете Известете нè по трансферот.

Ќе ви биде побарано формулар каде што треба да го пополните вистинскиот износ на трансферот, бројот на вашата банкарска сметка и датумот на трансферот.
Како да повлечете и да направите депозит пари во OctaFX
За да го забрзате, можете да поставите доказ за плаќање - скриншот од вашата обработена трансакција или фотографија од потврдата за трансфер.

Конечно, притиснете Потврди барање.
Како да повлечете и да направите депозит пари во OctaFX
Плаќањето ќе се подмири на вашата сметка за 1 – 3 часа.

Депонирање со кредитна или дебитна картичка и е-паричници

Овие депозити се секогаш инстант.

Чекор 1. Изберете Visa, mastercard или вашиот е-паричник — оваа листа може да се разликува во зависност од вашата земја.
Како да повлечете и да направите депозит пари во OctaFX
Чекор 2. Изберете образец или наведете го износот на депозитот.
Како да повлечете и да направите депозит пари во OctaFX
Чекор 3. Доколку е потребно, пополнете други информации за плаќање или проверете ги деталите за трансферот.

Како да повлечете и да направите депозит пари во OctaFX
Како да повлечете и да направите депозит пари во OctaFX
Чекор 4. Ќе бидете известени на страницата за платежни услуги. Следете ги неговите упатства за да го завршите плаќањето.


Депонирање преку Bitcoin

Чекор 1. Изберете Bitcoin.
Како да повлечете и да направите депозит пари во OctaFX
Чекор 2. Осигурајте се дека нема да го достигнете максималниот лимит за трансфер и притиснете Продолжи со БТК.
Како да повлечете и да направите депозит пари во OctaFX
Чекор 3. Продолжете со плаќањето на вашиот биткоин паричник.

За мобилен: скенирајте го QR-кодот што ќе го видите подолу и следете ги упатствата.

За десктоп и мобилен: копирајте ја долунаведената Bitcoin адреса во вашата апликација Bitcoin Wallet и наведете ја сумата за трансфер во неа.

Добро е да се знае:

• Треба да додадете средства за да започнете со тргување на вистинска сметка на Forex.

• Не применуваме провизии за депозити и повлекувања - за кој било начин на пренос.

• Ги покриваме сите надоместоци што ги применуваат платните системи.

• Депозитите се моментални, но може да потрае до три часа за одредени методи.

• Сите детали за начинот на плаќање во вашата земја можете да ги најдете на посебна страница.

Видео на депозитНајчесто поставувани прашања за депозит


Кога депонираните средства ќе се кредитираат на моето салдо?

Банкарски трансфери: Сите барања се обработуваат во рок од 1-3 часа во текот на работното време на нашиот Финансиски оддел. Депозити на Skrill/Neteller/FasaPay/банкарска картичка/Bitcoin: инстант.


Кој е курсот на УСД во ЕУР при депонирање преку кредитна картичка/Skrill на сметка во ЕУР/Внатрешен трансфер?

OctaFX прави се што е можно за да се осигура дека нашите клиенти ги имаат најдобрите стапки додека депонираат. Исто така, не наплаќаме провизија и ги покриваме надоместоците за депозит и повлекување што ги применуваат платните системи. Кога депонирате преку VISA или Mastercard, имајте предвид дека банката вклучена во процесот ќе ги конвертира вашите средства според нејзиниот девизен курс, доколку вашиот депозит е во валута различна од ЕУР или УСД.

Имајте предвид дека банката вклучена во процесот може да наплати и дополнителни провизии за трансакциите. Ако клиентот депонира преку Skrill, тие не плаќаат дополнителни трошоци ако нивната сметка на Skrill и трговската сметка се во УСД. Ако сметката на Skrill на клиентот е во УСД, а нивната трговска сметка е во ЕУР, депозитот во УСД ќе се конвертира во ЕУР според девизната стапка. Ако Скрил-сметката на клиентот е во валута различна од УСД, Skrill ќе ги конвертира парите во УСД користејќи сопствен девизен курс и може да наплати дополнителни надоместоци. Процесот на депонирање преку Neteller е ист како и за Skrill.

Дали моите средства се безбедни? Дали нудите сегрегирани сметки?

Во согласност со меѓународните регулаторни стандарди, OctaFX користи посебни сметки за да ги одржува средствата на клиентите одделени од билансите на компанијата. Ова ги одржува вашите средства безбедни и недопрени.


Кои валути можам да ги користам за да ја финансирам мојата сметка на OctaFX?

OctaFX моментално прифаќа депозити во сите валути, кои треба да се конвертираат во ЕУР и УСД. Имајте предвид дека валутата на сметката не може да се промени во валути различни од УСД или ЕУР. Ако вашата сметка е во евра, секогаш можете да отворите нова сметка во УСД, и обратно. Имајте предвид дека не наплаќаме провизија за депозити или повлекувања, како и за одржување на нашите стапки на конверзија меѓу најдобрите во индустријата.
Thank you for rating.