OctaFX Партнер - OctaFX North Macedonia - OctaFX Северна Македонија

Како да се приклучите на придружна програма во OctaFX


OctaFX Поканете пријател

OctaFX воведува нов тип на придружна програма ориентирана кон нашите трговци кои се подготвени да ги поканат своите пријатели и да добијат награда за тоа. Никогаш не било толку едноставно како сега. Не мора повеќе да отворате IB сметка за да ги упатувате вашите пријатели.

Како работи

1 Добијте ја вашата врска за упатување во вашата лична област

2 Испратете ја вашата врска за упатување до вашите пријатели преку месинџери како што се WhatsApp, Skype, Telegram или споделете ја вашата врска за упатување преку социјалните мрежи, на пример, Facebook, Twitter или Instagram.

3 Заработете провизија за секоја стандардна лота со која тргуваат вашите пријатели

4 Примајте ја и повлечете ја вашата провизија еднаш во 24 часа или префрлете ја на вашата трговска сметка

5 Најдете ја статистиката за упатување во вашата

Покани пријател Услови на програмата

 • Сите клиенти имаат право да учествуваат во програмата освен ако веќе не се вклучени во програмата за упатување IB.
 • Провизијата се плаќа врз основа на обемот на тргување на пријателите на клиентот кои ги отвориле своите сметки користејќи ја уникатната врска за упатување на клиентот.
 • За да се добие единствената врска за упатување, клиентот треба да потврди и да уплати на неговата/нејзината сметка или паричник.
 • Провизијата се плаќа за нарачки извршени на сите платформи.
 • Провизијата се плаќа само за валидни нарачки. Валидната нарачка е трговија во согласност со сите следни услови:
  • Трговијата траеше 180 или повеќе секунди
  • Разликата помеѓу отворената цена и цената за затворање на нарачката е еднаква или е повеќе од 30 поени (3 точки во 4-цифрена прецизност)
  • Нарачката не беше отворена или затворена со делумно затворање и/или повеќекратно затворање.
 • Стапката на провизија „Покани пријател“ е 1 УСД на 1 стандарден лот.
 • Провизијата се кредитира еднаш во 24 часа во Паричникот на клиентот.
 • Клиентот може да ја пренесе провизијата за упатување од Паричникот на неговата/нејзината трговска сметка.
 • Минималниот износ на трансфер е 5 УСД.
 • Забрането е клиентот да се нарекува себеси, себеси или роднините како пријатели.
 • Компанијата го задржува правото да го исклучи клиентот од листата на референти.
 • Компанијата го задржува правото да ја деактивира врската за упатување на клиентот во случај на измамни активности.
 • Секоја ситуација што не е опишана во овие правила ќе биде предмет на одлука на компанијата.
 • Компанијата го задржува правото да ја промени, ажурира или откаже оваа програма со известување во вестите на компанијата.

Програма OctaFX IB


Најдобар компензација на пазарот
 • Конкурентни исплати до 12 УСД/лот
 • Доделена паушална провизија за сите средства
 • Забрзани повлекувања и трансфери до клиентите
 • Вредни награди, вклучувајќи нови автомобили, MacBooks, фенси гала вечери и ВИП настани

Супериорен раст
 • Индивидуализирани партнерства кои одговараат на вашиот стил
 • Наградување на „Master IB Program“ за понатамошен напредок
 • Чести IB натпревари за континуиран просперитет
 • Наградувани услови за тргување кои носат поголем профит преку поактивна база на клиенти

Поддршка од светска класа
 • Вредно раководство на менаџерот
 • Пристапни регионални претставници
 • Квалитетна помош 24/7
 • Одличен персонал кој го зборува вашиот јазик


Како да се придружите на семејството OctaFX IB?

1. Поднесете IB апликација

2. Споделете ја вашата референтна врска

3. Откако клиентите ќе почнат да тргуваат, вие секојдневно профитирате

Колку можете да заработите со OctaFX

Повеќе од 60 активни клиенти
 • Добијте 12 УСД/лот
 • Поповолни услови
 • Приспособливи планови за да помогнат во максимизирање на профитот

OctaFX Master IB програма

Master IB е IB кој упатува не само трговци, туку и други IB, и заработува провизија врз основа на активноста на овие IB.

Почнувајќи од 10%

Програмата OctaFX Master IB ви овозможува да собирате провизија од профитот остварен од IB што сте ги привлекле, заедно со вашата редовна провизија за упатување за упатени трговци. Неговите главни предности се:
 • Редовни месечни исплати
 • Посветен Master IB област
 • Master IB провизија почнувајќи од 10% и повеќе
 • Без ограничување: колку повеќе заработуваат вашите IB, толку повисоки се вашите плаќања
 • Имањето 5 активни IB во вашата мрежа е доволно за да се квалификувате
 • Менаџер за лична сметка
 • Сè уште добивате провизија за трговците што ги упативте директно на дневна основа
 • IB од вашата мрежа, исто така, ја добиваат својата провизија во целост

Нашите IB имаат можност да стигнат до сосема ново ниво на партнерство - да станат локални претставници кои водат свои канцеларии на OctaFX во нивните земји.
Локалните претставници се вработени во компанијата и затоа имаат многу повеќе привилегии. Менаџерите на OctaFX се секогаш отворени за предлози и секогаш бараме нови локални претставници во секоја земја во светот. Бидете први во вашата земја!

СТАНЕТЕ мајстор ИБ

IB Месец награда

Влезете во програмата и започнете да ги следите месечните цели во вашата IB област. Колку повеќе цели постигнувате, толку повеќе пари добро плаќате.

Фокусирајте се на две цели за да ги добивате вашите највисоки награди секој месец: погрижете се вашите клиенти активно да тргуваат и да генерираат пристоен обем и да донесат нови препораки за тргување и тргување со копирање.
Како да се приклучите на придружна програма во OctaFX
Достојно е да го развивате вашиот бизнис со нас
Како да се приклучите на придружна програма во OctaFX


Услови и правила
 • Сите OctaFX IB имаат право да се приклучат на мотивациската програма.
 • Клиентите се бројат за целите на мотивациската програма доколку бидат упатени од IB, отвориле сметка во OctaFX и направиле депозит во истиот месец.
 • Вкупниот истргуван волумен е обем со кој тргуваат сите клиенти на IB во текот на еден календарски месец (во натамошниот текст „Месец“).
 • Обемот на тргување се брои без оглед на платформата. Клиентите можат да тргуваат на MetaTrader 4, MetaTrader 5, cTrader или да користат Copytrading услуга.
 • Месечната награда се плаќа на IB's Wallet првиот работен ден од следниот месец.
 • Компанијата го задржува правото да исклучи IB од програмата во случај на измамни активности.
 • Секоја ситуација што не е опишана во овие правила ќе биде предмет на одлука на компанијата.
 • OctaFX го задржува правото да ја промени, ажурира или откаже оваа програма со известување во вестите на компанијата.

Зошто придружна програма OctaFX

OctaFX Affiliates добиваат многу повеќе од можност да привлечат клиенти
 • Брз и лесен начин да започнете
 • Совршени услови за тргување за клиентите
 • Високи исплати на партнери
 • Прилагодени решенија за ТОП филијали
 • Лесни навремени плаќања
 • Нема ограничувања за исплати

Зошто трговците избираат OctaFX?

 • Сигурен и иновативен брокер
 • Нема провизии за повлекување депозити
 • Најдобра лична услуга за поддршка на клиентите
 • Најниски распони во индустријата
 • Тргување на водечки платформи во индустријата
 • Дневна анализа на пазарот
 • 50% бонус на секој депозит
 • Одличен избор на средства
 • Бесплатни едукативни материјали

ЧПП за придружна програма OctaFX


Кој е ИБ?

IB е кратенка за „Воведување брокер“ - лице или компанија што ги упатува клиентите до OctaFX и добива провизија за нивното тргување.


Што значи „Активен клиент“?

„Активен клиент“ означува клиентска сметка која има кумулативни лични средства од 100 или повеќе УСД на сите нивни сметки, И има најмалку пет валидни нарачки затворени во последните 30 дена пред тековниот датум.


Што е „валидна нарачка“ во програмата IB?

IB провизија се плаќа само за валидни нарачки. Валидна нарачка е трговија во согласност со СИТЕ следни услови:
 • Трговијата траеше 180 или повеќе секунди;
 • Разликата помеѓу отворената цена и цената на затворањето на нарачката е еднаква или повеќе од 30 поени (pips во 4-цифрена прецизна смисла);
 • Нарачката не беше отворена или затворена со делумно затворање и/или повеќекратно затворање.


Колку често провизијата се кредитира на мојата сметка?

Провизијата на ИБ се кредитира на сметката на партнерот на дневна основа.


Каде можам да најдам промотивни материјали?

Можете да добиете промо материјали со контактирање на нас на [email protected].


Како да привлечам клиенти?

Можете да ја промовирате вашата врска за упатување и кодот за упатување на веб-локации и форуми поврзани со Forex, на социјалните медиуми или дури и да креирате своја сопствена веб-локација која ги промовира нашите услуги.
Thank you for rating.