Бонус за депозит OctaFX - До 50% на секој депозит

Бонус за депозит OctaFX - До 50% на секој депозит
 • Период на промоција: Неограничено
 • Промоции: 50% бонус на секој депозит


OctaFx 50% бонус за депозит

Добијте 50% бонус на секој депозит на сметките MT4, MT5 и cTrader .

Достапно за неограничено време за сите последователни депозити.

Износ на бонус До 50% на сите депозити
Платформи за тргување MT4, MT5 и cTrader
Достапно за Сите трговци на OctaFX
Повлекување бонус Достапно по потребните лотови за тргување

Услови за повлекување

Потребно е да се тргува (износ на бонус)/2 (износ на бонус поделен со два) стандардни лотови за да може да се повлече бонус.

Пресметката на волуменот започнува од првиот бонус и продолжува последователно.

Ова значи дека не можете да ги повлечете подоцнежните бонуси пред да го тргувате потребниот волумен за првиот бонус итн.

Пресметката на волуменот започнува од моментот кога се бара бонусот.

Обемот за секој депозит се пресметува посебно.

На пример, направивте депозит од 100 долари во понеделникот и почнавте да тргувате. Во средата побаравте бонус од 50 долари. Пресметката на волуменот за вашиот бонус започнува од среда, нема да биде вклучен секој обем со кој се тргува пред среда. Се препорачува да побарате бонус веднаш откако вашиот депозит ќе се кредитира на вашата трговска сметка.


Како да добиете 50% бонус за депозит


1. Отворете сметка

Одете на OctaFX.com и отворете вистинска трговска сметка.
Бонус за депозит OctaFX - До 50% на секој депозит

Изберете тип на сметка што одговара на вашиот стил на тргување. (MT4, MT5 или cTrader)

 • МТ4: за мала инвестиција
 • MT5: за најниски распони и помали трошоци за тргување
 • ECN: за поголема транспарентност во цените


2. Направете депозит

Додадете најмалку 50 долари на вашата трговска сметка користејќи која било опција за плаќање што ја сакате.
Бонус за депозит OctaFX - До 50% на секој депозит

3. Добијте 50% бонус

Активирајте го вашиот бесплатен бонус од 50% на износот што го депонирате, од Порталот на клиентите.

Можете да го изберете износот на бонусот од 10%, 30% и 50%.


4. Повлечете бонус фонд

Продолжете да тргувате и ќе можете да го повлечете износот на бонусот.

Ќе треба да тргувате со следниов број лотови за да го повлечете бонусот:

Стандарден број на лот = износ на бонус во УСД / 2

EXP:

Бонус за депозит OctaFX - До 50% на секој депозитПравила и услови

MT4 и MT5
 • Бонусот за депозит може да го бара само проверен клиент.
 • Достапниот износ на бонусот е од 10% до 50% за секој износ на депозит. Можете исто така да барате 100% бонус за време на одредени периоди на специјални понуди.
 • Бонусите се достапни во множители од 10%, така што можете да барате 10%, 30%, 50% или 100% на депозит, но не и 11%, 25% или 47%, на пример.
 • Бонусот не може да се додаде на депозити за внатрешни трансфери и на депозити од натпревари/промоции итн. освен ако не е поинаку наведено.
 • Бонусот за депозит нема да се кредитира во случај бесплатната маржа на сметката да биде помала од износот на вашиот бонус.
  Се препорачува да побарате бонус веднаш откако вашиот депозит ќе се кредитира на вашата трговска сметка.
 • Бонусот ќе се кредитира на вашата сметка и ќе биде заклучен додека не се исполнат барањата за волумен. Откако ќе се заврши потребниот волумен, бонусот ќе биде одбиен од вашиот MT4 | Кредит MT5 и истовремено депониран во вашето салдо. Операцијата ќе се обработува секој час на дневна основа.
 • Бонусот за секој депозит се смета за посебен бонус.
 • Пресметката на волуменот започнува од првиот бонус и продолжува последователно. Ова значи дека не можете да ги повлечете подоцнежните бонуси пред да го тргувате потребниот волумен за првиот бонус итн. Пресметката на волуменот започнува од моментот кога се бара бонусот. Обемот за секој депозит се пресметува посебно.
  На пример, направивте депозит од 100 долари во понеделникот и почнавте да тргувате. Во средата побаравте бонус од 50 долари. Пресметката на волуменот за вашиот бонус започнува од среда, нема да биде вклучен секој обем со кој се тргува пред среда. Се препорачува да побарате бонус веднаш откако вашиот депозит ќе се кредитира на вашата трговска сметка.
 • Бонусот може да се повлече САМО доколку до моментот на пресметката на лотос бонусот е сè уште присутен на сметката. Доколку клиентот тргувал со потребниот волумен, но бонусот е веќе откажан, тој нема да биде додаден или компензиран.
 • Во случај капиталот на вашата сметка да стане помал од големината на бонусот, бонусот ќе биде откажан.
 • Доколку износот на личните средства на клиентите на трговската сметка при повлекување/внатрешен трансфер стане помал или еднаков на износот на бонусот, бонусот(ите) ќе се укине почнувајќи од последниот до износот на личните средства во таквата сметка станува повисока од износот на бонусот.
 • Доколку сопствените средства на трговците се повлечат по барањето на бонусот, бонусот ќе биде откажан.
  На пример, ако депонирате 100 долари на вашата сметка, добивате бонус од 50 долари и потоа повлечете 100 долари, бонусот ќе биде откажан. Меѓутоа, ако остварите профит, можете да ја повлечете остварената добивка во секое време и тоа нема да влијае на вашиот бонус.
 • Клиентот може да го откаже бонусот за депозит во секое време. Откако ќе се откаже бонусот за депозит, тој не може да се врати.
 • OctaFX може да одбие апликација(и) за бонуси на клиентите во секое време без претходно известување или да обезбеди причини за таквата одлука.
 • OctaFX може да го откаже бонусот на клиентите во секое време без претходно известување.
 • Секоја ситуација што не е опишана во овие правила ќе биде предмет на одлука на компанијата.
 • OctaFX го задржува правото да ја промени, ажурира или откаже оваа промоција со известување во вестите на компанијата.

cTrader
 • Бонусот за депозит cTrader може да го бара само потврден клиент.
 • Клиентот може да бара бонус за депозит на секој депозит што го прави. Достапниот износ на бонусот е од 10% до 50% за секој износ на депозит. Можете исто така да барате 100% бонус за време на одредени периоди на специјални понуди.
 • „Вкупен бонус“ го означува вкупниот износ на бонус на сметката на клиентот. Вкупниот бонус ги опфаќа сите бонуси што ги бара клиентот за трговската сметка. Вкупниот бонус влијае кога дел од вкупниот бонус е повлечен или откажан или кога дополнителни бонуси се кредитираат на сметката на клиентот.
 • „Активен бонус“ го означува износот на бонус што може да се искористи за отворање позиции со негово додавање во капиталот на сметката. Износот на Активниот бонус не може да надмине 100% од нереализираната загуба на добивка + салдо на сметката, затоа оваа вредност ќе варира во зависност од условите за живеење.
 • cTrader депозит бонусот не може да се користи наместо, посебно или пред салдото на сметката. Ако салдото на сметката е нула, така ќе биде и износот на Активниот бонус.
 • Бонусот за депозит не може да се додаде на депозити за внатрешни трансфери и на депозити од натпревари/промоции итн., освен ако не е поинаку наведено.
 • Бонусот за депозит ќе се додаде на вкупниот бонус на вашата сметка и останува таму додека не се исполнат барањата за волумен или бонусот не се откаже. Откако ќе се тргува со потребниот волумен, бонусот ќе биде повлечен од вкупниот бонус на вашата сметка и еднаков износ на пари ќе се додаде на состојбата на вашата сметка.
 • Бонусот за секој депозит се смета за посебен бонус и ќе има свои барања за волумен.


Примери

Пр.1: Правите депозит од 1000 УСД и добивате бонус од 500 УСД. Салдото на вашата сметка ќе биде 1000 УСД, капитал 1000+500=1500 УСД, Вкупен бонус 500 УСД. За да можете да го повлечете овој бонус, ќе треба да тргувате со 500/2=250 стандардни лотови, без временско ограничување. Подоцна правите уште 800 УСД депозит на вашата сметка и добивате бонус од 400 УСД. Вашето салдо ќе биде 1800 (1000 + 800) УСД, капиталот ќе биде 2700 (1000+500+800+400) УСД, вкупниот бонус ќе биде 900 (500+400) УСД. За да можете да го повлечете вториот бонус, ќе треба да тргувате со уште 400/2 стандардни лотови.

Во овој пример, откако ќе тргувате со првите 250 стандардни лотови и ќе ги завршите барањата за волумен за бонусот за прв депозит на вашата сметка, износот на бонусот (500 УСД) ќе биде повлечен од вкупниот бонус, оставајќи ја неговата вредност на 400 (900 -500) УСД. . Во исто време, еднаков износ на пари (500 УСД) ќе биде додаден на состојбата на вашата сметка.

Пр.2: Правите депозит од 200 УСД и добивате бонус од 100 УСД. Салдото на вашата сметка ќе биде 200 УСД, капитал 300 УСД, Вкупен бонус 100 УСД, Активен бонус 100 УСД. Потоа затворате 1 несреќна трговија со загуба од 110 УСД. Салдото на сметката ќе биде 90 УСД, вкупниот бонус сепак ќе биде 100 УСД, но активниот бонус ќе биде исто така 90 УСД сега, затоа капиталот ќе биде 180 УСД.

Thank you for rating.